Kolumna

Biti drugačiji kao imperativ uspjeha

Postoji ta neka zaluđenost kako je za uspjeh potrebno otkriti nešto po ćemo ćeš biti drugačiji i onda će te tržište prepoznati kao “posebnog” i pokloniti ti pažnju novac, vrijeme… i onda je svizac…

Posljedično, oko sebe imate hrpe nezadovoljnih prijatelja i poduzetnika koji su u stalnom traženju nečeg novog i nečeg drugačijeg.

I ta frustracija i to traženje toliko izmori i toliko potroši energije (vremena i novaca) da onda kada se i dođe do neke ideje, čovjek bude toliko izmoren da tu ideju prezentira kao “ništa posebno” ili jednostavno nema više snage i pusti da super ideja umre.

S obzirom na to da današnja epizoda nije nešto što bi trebalo biti teško probavljivo štivo, u nastavku dijelim dvije dobro poznate postavke iz kojih možete izgraditi vrlo uspješan biznis

1. Nešto staro i poznato prezentirajte na novi način

Ili

2. Nešto novo i inovativno prezentirajte stari način

Ono što je dobro i važno iz gornjih postavki je da imate to nešto “staro” tj. nešto što je tržištu i okolini na neki način poznato.

Varijanta da nešto novo prezentirate na novi način vam je razlog frustracija koje sam spomenuo u početku ovog teksta.

Uzmite bilo što iz svoje branše, novo ili staro i samo ga prezentirajte, samo pričajte o njemu, demonstrirajte ga na novi ili stari način…

Postavka “novo – staro” ili “staro – novo” je dobitna formula.

Ako ne vjerujete, pogledajte oko sebe bilo koji proizvod ili rješenje koje je vrlo popularno i traženo. Ili su igrali na kartu staro i poznato na novi način ili novo i inovativno ali se primjenjuje na stari način.

Vrlo, vrlo jednostavno… sve što treba je ubaciti se u taj mod razmišljanja i bit će uspjeha ili što god je za vas uspjeh.

Za “novo na novi način” treba puno više vremena i jaaaako puno love. Ako nešto takvog imate, go for it ili ste vrlo mudri i primjenit ćete gore napisanu formulu.

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.