Kolumna

Demonstrirajte…

Jedna od aktivnosti koju je poželjno redovito raditi ako želimo imati uvijek dovoljnu količinu novih upita i/ili potencijalnih klijenata je aktivno demonstriranje što im možemo ostvariti / pružiti.

Snaga demonstracije danas je izrazito velika, zapravo kad malo bolje razmislim – oduvijek je i bila snažna tehnika u zaključivanju posla tj. dogovora.

Ako samo na trenutak uđete u ulogu kupca i u nekom proizvodu ili usluzi prepoznate kako bi vam bili korisni, što radite? Istražite i provjeravate da li dotični proizvod ili usluga mogu pružiti ono što očekujete.

Novi mobitel – youtube analize, web usporedbe, iskustva korisnika…
Nova knjiga – recenzije, iskustva prijatelja, recenzije…
Novi restoran – recenzije, fotke ambijenta, iskustva gostiju s hranom…
Novi trening – iskustva polaznika, referentna lista, biografija trenera…
Novi partner – dva-tri izlaska da se vidi kakav je, razgovori…
Novi … – vjerujem da ste skužili 🙂

Za sve “novo” što želimo ili trebamo potpuno je normalno da tražimo razloge zbog čega bismo to uzeli, konzumirali, dali pažnju, izdvojili lovu… no kako to da se u ulozi davatelja usluge tj. ponuđača često ponašamo potpuno suprotno te očekujemo da će (potencijalni) klijenti sami od sebe prepoznati vrijednosti usluge / proizvoda?

Definitivno to nema smisla (čekati da drugi skuže) već je puno bolje i pametnije staviti fokus na demonstraciju što naša usluga ili proizvod mogu postići.

  • pvc stolarija s uštedom energije ili fora vizualnim izgledom
  • fitness pretplata kao motiv za naći partnera
  • pekara i zdrav život (fokus na zdrave pekarske proizvode)

A kanali komunikacije, zapravo demonstracije nikada nisu bili jednostavniji i jeftiniji. Youtube, web stranica, newsletter, letak, billboard, novine, tv, radio, štand, sajam, knjiga, seminar, putovanje, trening…

U konačnici, ako se nađete u kreativnoj blokadi i tražite najbolji način kako privući nove klijente – demonstracija je NAJBOLJI smjer. I to jako puno demonstracija (redovitih) što i kako izgleda krajnji rezultat i što sve vaš proizvod ili usluga mogu napraviti ili pridonijeti (potencijalnim) korisnicima.

Želim puno uspjeha i još više demonstracija iz kojih će vam (potencijalni) klijenti prepoznati rješenja za sebe i time vam unaprijediti poslovanje.

Pišemo se za nekoliko dana.

Hvala,

      Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Za demonstraciju ne treba biti “ekstra” pametan. Jednostavno pokažite kako stvari izgledaju, kako se proizvod koristi, kako izgleda rad s vama (ako je u pitanju intelektualna usluga)…  Evo ideje: U suradnji s našim dizajnerima proći ćete 5 koraka. U koraku 1. zajedno ćemo… U koraku 2. napraviti ćemo… U koraku 3. složit ćemo…

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.