Kolumna

Druga emocija u jednadžbi

Nije nepoznato kako su emocije pokretač svih naših radnji.

Čak i kod ekipe koja je ultra tvrdoglavo racionalna u tvrdnji kako oni sve svoje radnje i odluke donose nakon što sagledaju situaciju sa svih kuteva i svih realnih i mjerljivih pozicija, na kraju emocije isto odigraju svoju ulogu.

Najčešća je postavka da je njihovo poznavanje emocija ograničeno na par onih bazičnih kao što su strah, ljubav, sreća i bol.

No, bez obzira jeste li u prvoj ili drugoj skupini, ima jedna emocija koja je trenutno jack pot ako je pametno i mudro implementirate u svoje prodajne koreografije.

Naime, ako niste znali (jer niste redovito pratili BK newsletter, niste bili na nekom od mojih seminara ili nismo surađivali), u prodajnim porukama i svim povezanim sadržajima trebamo igrati na minimalno dvije emocije, a ne više od pet.

S obzirom na društveno stanje, lockdown i iznimno veliko masiranje različitom količinom informacija i oluje emocija koje nam se dešavaju zbog toga, moja preporuka je da sve svoje buduće poruke i nastupe ograničite na max. dvije emocije, od čega je jedna od onih o kojoj danas pišem.

A ta ekstra, tj. ta druga emocija je – NADA!

To u praksi znači da za svoju ciljnu skupinu identificirate emociju koja ih pokreće i uparite je s nadom.

Tako možete stvoriti par super kombinacija:

Požuda & nada
Strah & nada
Bol & nada
Sram & nada
Sumnja & nada
Radost & nada

Formula je manje više jasna… osvještavanje prve emocije nakon čega ide osvještavanje emocije nade kako se ta prva emocija može ostvariti, pojačati ili eliminirati.

Nimalo komplicirana radnja, pod uvjetom da imate jasnu sliku tko vam je ciljna skupina i da redovito radite sve predradnje koje će vam u realnom vremenu znati pokazati koje su njihove primarne emocije. 

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.