Emocija na koju svi “okidaju”

Goran Blagus Prodajne vještine Leave a Comment

Mlado & staro koje razumije prodaju i prodajne procese često zapne u traženju prikladne emocije ili kombinaciju emocija koje će pokrenuti njihove potencijalne klijente.

Rade se fokus grupe i testiranja, ulazi se u cipele klijenata, simulira se, kupuju se istraživanja, unajmljuju se stručnjaci, konzultiraju se gurui, razmatraju se tarot majstori, čitaju su biblijski spisi…

I to sve zato jer poznavanje emocije koja će pokrenuti potencijalnog klijenta ima VELIKU vrijednost & utjecaj na stanje poslovnog računa.

Pa kada ste već ovdje, otvorili ste email i redovito čitate BK Newsletter, onda evo i odgovora koja je to emocija na koju svi “okidaju” – FRUSTRACIJA!

Nekada davno je to bio strah, pa seksepil, pa sigurnost, pa ljubav, pa ovo, pa ono… danas je to FRUSTRACIJA!

Naravno, sada slijedi onaj teži dio… a to je prikazati, opisati i osvijestiti svoje rješenje kao RAZLOG / RJEŠENJE njihove frustracije.

Razmislite malo o tome, razmislite zašto su postojeći klijenti s vama (ima dosta u tome što ih rješavate gadnih frustracija) i razmislite što komunicirate potencijalnim klijentima (je l’ naglasak na cijenu ili što za njih znači vaše rješenje?).

Goran Blagus
(Business klinika)

Business klinika newsletter

Svaki tjedan primite u svoj inbox savjete, tehnike ili vještine kako unaprijediti poslovanje.

  • prodajne tehnike
  • prodajna pisma
  • kako privući nove klijente
  • produktivne navike
  • managerske vještine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.