Kolumna

Frustrirani introverti

Ako sebe doživljavate kao pretežito introvertiranu osobu, onda naslov današnje poruke shvaćate na prvu. Ako ste pak pretežito ekstrovertirana osoba, gotovo pa sigurno da ste na gornji naslov reagirali sa “koji klinac sad oni žele” i “što opet kompliciraju”.

Danas se u društvu stvorio dojam kako su introvertirani cendravi i komplicirani te kako nisu ekipa za akciju. Teško se pokreću, ne kuže ljepotu života, propuštaju prilike, slabi su istraživači…

Ako nisi eksponiran, ako se svako malo ne pojaviš na instagramu ili fejsbuku, ako ne dijeliš super-cool fotke onda ispada da nisi interesantan niti (dovoljno) važan.

Otvoreno izražavati svoje emocija je danas fora… ujutro si u ekstazi, a navečer si u mirnom kutku i čitaš knjigu s mudrim mislima. Naravno, moraš barem jedan ili dva citata i podijeliti.

Sve je super, sunce je super, hrana je super, ljubav je super… a kad nije, onda je sve ekstremno u banani, tmurno, neiskreno, sivo i često vrlo dramatično.

Kad se kod obitelji Kardashian desi neko sr*nje, to nije nešto obično i jednostavno, to je maksimalna drama.

Mislim da bi oni snimili cijelu epizodu zabrinutih lica i tragedije kada bi skužili da im kapa voda radi potrgane gumice te bi napravili cijeli show kod odabira vodoinstalatera koji bi riješio taj za planetu-zemlju-koja-će-uskoro-ostati-bez-pitke-vode problem.

I sada dolazi Maylo, osoba s tri fakulteta i dva doktorata o tretiranju vode i prezentirat će tehnologiju gumica za brtvljenje pipe koju je razvio u suradnju s NASA stručnjacima…

Pretežiti introverti na ovakve stvari kolutaju očima, dok ekstro ekipa sve to doživljavao kao dobru zabavu. Što je u konačnici super i jako dobro.

A super postavka za introverte u svemu tome je što mogu prepoznati svoju moć stvaranja i kreiranja scenarija koji se mogu uspješno prezentirati.

Introverti u sebi imaju kreativnu crtu, imaju “to nešto” što samo trebaju prepoznati te mudro & pametno iskoristiti u životu i poslu.

Kad to skuže i prihvate, nestat će i frustracije.

Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.