Kolumna

Imate li lijek za moj problem?

Pretpostavimo da imate probleme s glavoboljama. I pretpostavimo da one budu s vremena na vrijeme vrlo snažne i pretpostavimo da ste što iz svog istraživanja, što iz informacija koje ste dobili sa strane zaključili da imate migrene.

Dođete do doktora i kažete mu da imate glavobolje i da evidentno imate migrene pa neka vam prepiše neki lijek.

I doktor, barem u ovoj priči, sve što napravi je da u karton upiše dijagnozu i utipka u računalu lijek za glavobolje.

Na kraju, ostaje da svratite do ljekarne, podignete tablete i problem riješen.

Riješen u tom smislu da kad se ponovno desi glavobolja, znate da je to migrena, uzmete tabletu, malo odmorite i sve će biti OK.

*****

1. Klijent (pacijent) ima problem i živi taj problem, no je l’ stvarno razlog njegovih glavobolja migrena ili je razlog problema nešto drugo? Možda je povišeni tlak, možda neka trauma, možda je glavobolja samo reakcija na nešto drugo?

2. Doktor (davatelj usluge u ovoj priči) nije trebao ništa drugo raditi nego samo potvrditi ono što mu je pacijent rekao i sva njegova stručnost se svela na to da prepiše terapiju prema dijagnozi samog pacijenta. Čemu onda silne edukacije koje je doktor prolazio, što je zapravo on u cijeloj ovoj postavci? Tipkač recepata?

3. Ljekarnik je isporučio rješenje (tablete), čini li ga to u ovoj priči stručnjakom za glavobolje i migrene?

*****

Vrlo slično ovoj priči su svakodnevni scenariji koje prolaze hrpe biznisa.

Potencijalni klijenti koji znaju koje je rješenje njihovog problema i od vas traže da što jeftinije i jednostavnije isporučite ono što oni MISLE da je rješenje, a ne ono što vi ZNATE da je rješenje

Scenarij koji možete prihvatiti i biti odgovorni kad nametnuto rješenje ne funkcionira ili scenarij koji možete odbaciti i već na samom početku procijeniti da li je vaš novi potencijalni klijent spreman uvidjeti i saslušati vas da rješenje njegovog problema nije nužno ono što on misli da je rješenje.

Kako klijenti biraju vas, tako i vi birate njih. Nemojte to zaboraviti.

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.