Kolumna

Imate li upute za početnike?

Najveća ego zamka starih i prekaljenih poduzetnika je percepcija da im novi klijenti imaju nešto veću razinu znanja u korištenju usluge / proizvoda koji pružaju.

Ili ako ćemo brutalno – nemaju jednostavne upute kako se koristi njihove usluga jer misle da oni sve to znaju. Ili još bolje, klijenti znaju što im treba i znaju sve mogućnosti koje mogu dobiti od kupljene usluge.

Ali mi radimo s naprednim korisnicima… ali mi nismo za početnike… ali neka i oni nešto nauče u usluzi koju su kupili… ali… ali… ali…

Možemo tako unedogled, no ono što svaki biznis treba imati je set uputa kako se njihova usluga / proizvod može koristiti.

Kako naručiti uslugu
Kako odabrati uslugu
Kako platiti uslugu
Kako koristiti uslugu
Kako napredno koristiti uslugu
Kako zatražiti pomoć
Kako…
Kako…

A format u kojem mogu biti ove upute? Nebitno… može kao web stranica s uputama, a može i kao serijal PDF ebookova. Može i kao tiskane upute ili upute u obliku stripa.

Upute su bitne i to iz nekoliko razloga – daju osjećaj sigurnosti i rješavaju vas veće potrebe za službom za korisnike, jer će kroz upute sami riješiti problem.

Kao što sam na početku napisao, “naprednim biznisima” se nešto ovakvog ne da raditi i smatraju da je to gubitak vremena. Ili čak idu od toga da je nedostatak uputa za početnike dobar filter za nepoželjne potencijalne klijente.

No, za nešto takvog ipak treba imati cahones i stvarno dobro postavljen poslovni model.

Ali, ako igrate na sigurno i ako vam je redoviti ulazak novih i ne previše iskusnih klijenata / kupaca interesantan, tada su “upute ako ste prvi puta ovdje” jako dobar početak.

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.