Kolumna

Kako biti bolji od konkurencije?

Nema tog poduzetnika koji se nije susreo s ovim pitanjem, a velika se većina ovim svetogralskim problemom bavi 24 sata dnevno.

Analiziramo, mjerimo, istražujemo, špijuniramo, kalkuliramo kako bi dali nižu cijenu, bolje rokove, veću kvalitetu ili više opcija od konkurencije… jer to će u konačnici (ili bi tako trebalo biti) dati više klijenata.

Možda niste svjesni, no “Kako biti bolji od konkurencije?” je vrlo toksično pitanje koje vam čini više problema nego koristi.

Problem ovog pitanja je što se fokus razmišljanja stavlja na krivi subjekt – KONKURENCIJU, dok smo u isto vrijeme zanemarili KLIJENTA koji je ipak najvažniji u poslovanju.

Jedan od razloga zašto se više bavimo konkurencijom je što se taj model vođenja i stvaranja poslovanja čini jednostavnijim. Sve što treba napraviti je pratiti druge (konkurenciju) što rade, unaprijediti uslugu i možemo očekivati slične rezultate ili još bolje, možemo konkurenciji uzeti nekog od klijenata.

U takvoj “igri” osuđeni ste na hrpu problema, jer radite od sebe kopiju i vrlo lako ste usporedivi s konkurencijom. Usporedivi ste po cijeni, rokovima, stručnosti… što je onda opet lako kopirati od vaše nove konkurencije.

Ispravan smjer tj. pitanje i izazov kojim se trebate pozabaviti je – po čemu smo mi jedinstveni i kako to prezentirati svojim (potencijalnim) klijentima?

Kada ste neusporedivi, onda nemate konkurencije i više se ne pitate “kako to rade drugi?”. Kada ste neusporedivi, znači da imate “ono nešto” i baš zbog tog “nešto” klijenti vole raditi s vama.

Stoga, imate li to “nešto” i znate li odgovor na pitanja – “a zašto da radimo s vama” i “po čemu ste vi jedinstveni?”

Hvala na pažnji & čitanju, pišemo se uskoro s novim tekstovima.

Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.