Kolumna

Napomena vs Obratite pažnju vs Iskoristite

U pisanju tj. stvaranju prodajnih pisama izrazito je bitno obratiti pažnju na male detalje koji mogu drastično promijeniti tijek misli te i samu odluku / akciju kod primatelja takve poruke.

Već je dobro poznato kako zarez u rečenice može jako utjecati na ono što želimo reći, no ovaj put bih stavio naglasak na riječi iz naslova ovog newslettera jer sam primijetio par vrlo nezgodnih upotreba u praksi.

Napominjemo kako u našem web shopu možete ostvariti…

Obratite pažnju kako u našem web shopu možete ostvariti…

Iskoristite XYZ u našem web shopu…

U sva tri slučaja pisac / autor želi komunicirati jednu te istu informaciju tj. želi animirati posjetitelja web shopa da naprave neku od akcija, no svaka od njih dati će drugačije rezultate.

Riječ “NAPOMENA” je dosta snažna riječ koja kod primatelja podiže razinu svjesnosti prema nekoj opasnosti te nastavak nakon nje i doživljavamo kao potencijalnu opasnost.

Druge dvije izvedenice (“Obratite” i “Iskoristite”) djeluju baš suprotno od “napomene” i primatelj takve poruke puno je opušteniji i otvoreniji u prijateljskom ozračju konzumirati nastavak poruke.

Stoga, kod svoje prodajno / prezentacijske komunikacije, obratite pažnju na ove male detalje jer nam je u jednom sličnom projektu split test pokazao kako je konverzija kod “napomene” 0,8%, dok je kod “iskoristite” 2,3%.

Mislim da dalje od ovog ne trebam pričati / pisati. Brojke govorena same za sebe.

Hvala na pažnji i čitanju Business klinika newslettera. Pišemo se za nekoliko dana.

   Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.