Kolumna

Ne sviđaš mi se!

[cs_content][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Da ne bi bilo zabune, nije ovo ništa osobno već jedna od lekcija Business klinika newslettera kao dobra uvertira kako bi ove jeseni mogli i trebali unaprijediti svoje poslovanje.

O čemu se radi s “ne sviđaš mi se!” izjavom i čega ima dobrog u tome da vam je (potencijalni) klijenti kažu?

Zapravo, hajmo krenuti od zamke i problema u koji možete zapeti ako vam netko izjavi “da mu se ne sviđate!”. Naime, u ljudskoj je prirodi da smo društvena bića i “ne sviđaš mi se!” je izjava koja nam govori kako ne spadamo u određeni krug te kod većine ljudi takva izjava stvara osjećaj odbačenosti.

Zamka u koju mnogi tada upadnu je ta da čine stvari koje inicijalno ne bi činili ili ne bi trebali činiti (1) kako bi dobili potvrdu da se sada (osobi, tvrtki, partneru, klijentu…) sviđaju ili idu u drugu krajnost i (2) inate se kako bi nekome do koga im ovlaž nije stalo dokazali kako su u krivu.

Što god bilo, na “ne sviđaš mi se!” kažete hvala i dalje vozite svojim putem.

Ako imate svoj biznis i radite usluge na svoj način, postižete rezultate na svoj način i zadovoljni ste sami sa sobom, tada je bolje da za klijente imate ljude koji vas cijene, koji su u vama prepoznali jedinstvenost i koji vas cijene takve kakvi jeste.

Svaki vaš klijent je poseban, svaki vaš klijent je drugačiji i svaki vaš klijent treba drugačiju pažnju. Vi se zbog svoje jedinstvenosti sviđate svojim klijentima, jer ako niste jedinstveni onda ste obični i kopija drugih.

A kada “izgledate kao svi drugi” onda vas samo cijena pružene usluge diferencira od drugih. 

JEDINSTVENOST je ono na što tipujem kroz cijeli ovaj tekst. Jer kada ste jedinstveni, onda nemate konkurencije, onda nemate problema privući klijente kojima treba baš ta vaša jedinstvenost i nemate problema raditi posao jer uživate u tome što radite.

Svatko od vas koji ovo čita jedinstven je na svoj način i sada je odlična prilika da počnete tu svoju jedinstvenost komunicirati tržištu.

  • Pojasnite kako je raditi posao s vama
  • Pokažite koje vrijednosti mogu dobiti samo kod vas
  • Demonstrirajte kako je surađivati s vama
  • Pokažite sebe u najtežim situacijama
  • Pojasnite kako razmišljate…

Onima kojima se “ne sviđate” ionako nisu vaši potencijalni klijenti, a onima kojima bi se trebali sviđati redovito komunicirajte zašto i zbog čega zaslužujete da im se sviđate, no ostavite njima samima da zaključe kako im se “sada sviđate!”. Takvi klijenti su najbolji klijenti.

Hvala na pažnji i pišemo se za par dana.

    Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Iako izgleda apstraktno i frustrirajuće na prvi pogled “iz sebe izvući jedinstvenost”, uz malo meditiranja i predanog rada sve je moguće. U krajnjem slučaju, uvijek mi se možete obratiti email porukom za malu pomoć.

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text][/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.