Kolumna

Ne zaboravite na…

Često i prečesto se susrećem s razmišljanjima i radnjama poduzetnika koji u prodajnoj komunikaciji izmjene smisao poruke i svoje želje do neprepoznatljivosti.

Najednom se počinju razbacivati stručnim izrazima, koriste konstrukcije rečenica koje se mogu naći samo u udžbenicima i na kraju sve to ispadne smiješno i nažalost –  neučinkovito.

Poštovani korisnici, s iznimnim zadovoljstvom i časti Vas informiramo kako ćete dana xyz imati prilike prisustvovati… 

Poštovana gđa. Prezime, zahvaljujem Vam se na lijepim riječima i pohvalama kod zadnjeg susreta u prostorijama XYZ…

Ma nemojte me zezati da ovo gore ima smisla.

Lijepo to izgleda na papiru, nomotehnički je ispravno, gramatički i kako sve ne ispravno, ali zaboga… zar vam ciljna skupina i klijenti pričaju na ovaj način?

Ako da, onda ste na dobrom putu. Ako ne, vratite se svojim korijenima i spustite komunikaciju na razinu gdje će vas svi razumjeti.

Svaka, ali baš ono, svaka branša ima svoj jezik komunikacije, svoje izraze, slengove, ove ili one konstrukcije i to je nešto što trebate znati, poštivati i KORISTITI.

A kako smo ovdje u prodajnoj komunikaciji, tada je korištenje običnih, zdravoseljačkih izjava i nastupa nešto najbolje što možete napraviti.

Naslov ove poruke je jedna od tih konstrukcija – Ne zaboravite na…

Ne zaboravite kliknuti…
Ne zaboravite iskoristiti…
Ne zaboravite javiti…

Roditelji, iako mislim da su prije svega to bile naše bake, su koristili ovu konstrukciju kako bi naglasili nešto što smatraju da je važno i u našem interesu (korist).

Uz nešto kombinatorike, “Ne zaboravite na…” možete odlično iskoristiti za oživljavanje zamrle komunikacije, follow-up procedure, pozive na akciju… ma mogućnosti da ti mozak stane.

Samo treba krenuti i ne zaboraviti da bez akcije nema ni reakcije.

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.