Kolumna

Nemojte više igrati na foru “Saznajte…”

Saznajte kako ostvariti 15 kg manje u x dana…
Saznajte tajne naših kuhara…
Saznajte što vas očekuje u nastavku…

Poziv na akciju (CTA) “saznajte” je toliko izlizan, potrošen, izrauban da čak i moj klinac koji je nedavno zakoračio u drugo desetljeće svog života više ne reagira na njega.

Teško da će i vlasnik tvrtke, manager, voditelj ili netko malo više poduzetniji reagirati na “… klikom na ovaj link saznajte što vam suradnja s našom tvrtkom može omogući!”.

Internet te lako dostupnost širokog spektra informacija dovela je do toga da saznati nije više teško nakon čega saznanje nije nešto će dovesti do neke ekstra prednosti.

Ako u ovom trenutku tipujete na “Otkrij!” kao puno bolju alternativu “Saznajte” bojim se da ste debelo u krivu.

“Otkrij” je pak previše eksploatiran click bait naslovima tako da je ljudima dosta otkrivanja, nakon čega često slijedi razočaranje.

Povratak osnovama i korijenima je trenutno najbolji smjer…

Više na…
Detaljnije…
Ostatak…
Okreni list…
Klikni…

Neambiciozni i nepretjerano energetični pozivi na akciju su najbolji CTA-ovi ako gradite svoj poslovni model na kvaliteti, dugoročnosti i ekstra vrijednostima za svoje klijente i sebe.

Rezultati koje stvaraju neambiciozni CTA-ovi pokazuju da je sadržaj koji prezentirate interesantan i izgradit će puno veću povezanost (engagement) potencijalnih i postojećih klijenata.

Isprobajte, posebno ako vam “hitno!”, “samo još danas!”, “saznajte!”, “otkrijte!”, “još samo…!”ne daju najbolje (čitaj: očekivane) rezultate.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Život i društvena zbivanja su nešto što kontinuirano evaluira. Nešto što je bilo hit pred x godina, ne znači da je i danas hit. Isto tako je i s gore prezentiranim neambicioznim pozivima na akciju. I oni će nakon nekog vremena izgubiti svoju moć i snagu, te će ih zamijeniti neke druge riječi. Isto kako je nekada seks bio dobar motivator prodaje, tako isti taj seks danas nije više toliko uspješan.

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.