Kolumna

Noćne more

Ovisno u kojoj ste trenutno životnoj fazi i situaciji u kojoj se nalazite, svatko od nas “proživljava” više ili manje različitih noćnih mora.

Odakle one dolaze, što nam žele poručiti ili što u najboljem slučaju simboliziraju je svakako nešto što nam može dobro pomoći u poslovanju. Hmmm… da, i noćne more mogu pomoći u poslovanju, samo ih treba znati iskoristiti.

1. Imate rješenje noćnih mora svoje ciljne skupine

Ovo je jedna od klasika i polazi od toga da ono što ljudima ne da mira i čini im problem, isti ti ljudi su puno otvoreniji za potražiti rješenje takvog stanja. Možda ti njihovi problemi na prvi pogled nisu toliko SNAŽNI da bi se smatrali noćnim morama, no svrha vas kao poduzetnika je da kroz različite komunikacijske poruke stvorite percepciju da to jest problem u rangu noćne more ili ako će zanemarivati problem onda će definitivno situacija eskalirati u noćnu moru ili “ono što vam ne da spavati”.

2. Sami imate noćne more radi svog biznisa

Ovo je već druga priča i nije nemoguće da zbog stanja na tržištu i okruženja u kojem djelujete, već sama pomisao na biznis kojem se vraćate svakog jutra ili kojeg “vrtite” 24 sata na dan i ne da vam da jedete kako treba, da se koncentrirate ili pošteno odmorite, te stalni stres, pritisak i nesigurnost budu izvor učestalim noćnim morama i situacijama “nisam oka sklopio od briga”.

Rješenje? Ne, nisu tablete za spavanje ili pusti vodu i kud puklo da puklo, već nešto drugo – prioritizacija sra* koja treba početi rješavati jedno po jedno i prihvaćanje kako neke stvari treba pustiti i ne rješavati ih bez obzira na neugodne posljedice. Nekada se problemi ne mogu riješiti u očekivanom vremenu i loše se osjećamo radi toga – prepoznajte taj neugodan osjećaj, jer ga možemo odlično iskoristiti.

Naime, ako spojimo prvu i drugu situaciju, nije teško prepoznati snagu korištenje “noćne more” u poslovanju.

U prvom redu, znate neugodno stanje “noćne more” te ga lako možete iskoristiti kod formiranja prodajnih pisama ili prezentacija / demonstracija. A kad u sve te emocije i osjećaje ubacite probleme koje proživljava ciljna skupina… eto killer prodajnog pisma, web stranice, landing pagea, newslettera 🙂

Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.