Kolumna

Pismo za “HLADAN” kontakt

Hladnoća koja nas je okovala zadnjih nekoliko dana i nekolicina “hladnih” poziva da pomognem novim / mladim poduzetnicima, potaknula me da napišem još jedan od primjera / modela pisma za kontaktiranja novih (potencijalnih) klijenata.

“Hladni” kontakt ili famozna cold call tehnika je lagano na izdisaju i primjenom GDPR-a će se prinicipi drastično promijeniti (hint: Business klinika PREMIUM), no dok još ima prostora, evo jedne formule koju možete već danas iskoristiti:

Naslov: Nova poruka / Novi kontakt / Pretpostavka

Poštovani g. PREZIME,

naša percepcija, a moglo bi se reći i pretpostavka je da kao tvrtka djelujete / ostvarujete …

(kratak opis što znate o njima i što ste istraživanjima saznali o njima. svrha je da demonstrirate kako ste odradili zadaću, no nije nužno da ste 100% točni. isto tako, ne treba pretjerano laskati ili uopće laskati, jer to diže obrambeni štit)
… 1
… 2
… 3

U tvrtki koji vodim specijalizirali smo se za…

(ovaj dio morate znati, ipak je to vaša tvrtka. ne treba pretjerivati sa superlativima i nije nužno da se 100% morate poklopiti sa spiskom prijašnjeg pasusa)
… 1
… 2
… 3

… gdje smo postigli / ostvarili za svoje klijente…

(reference ili neki ekstra info kojim vas se može povezati s vrijednostima koje ste naveli u prijašnjem pasusu. ako ste novi biznis, onda stavite fokus na ljude / sebe / svoje osobne reference)
… 1
… 2
… 3

Ako smo / sam na dobrom tragu i uspješno prepozna(li) područje u kojem djelujete, vjerujem da možemo surađivati ili barem ostvariti kontakt kako bismo istražili mogućnosti buduće suradnje. Bez obaveze i pritiska.

Hvala,

   Ime Prezime
(kontakt podaci)

Isprobajte, štoviše, razmislite kako biste vi osobno reagirali na jedno takvo pismo. Možda ide DELETE ili biste možda bacili pogled i išli provjeriti “što to ti likovi imaju”.

Pozadina ovog i sličnih pisama (struktura, flow, emocije, CTA, okidači…) te prilagodba novim direktivama uskoro kroz novi projekt Business klinika PREMIUM.

Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.