Kolumna

Pohvala

Dosta često sam kroz ovaj newsletter navodio primjere i ideje o tome kako i na koji način motivirati (potencijalne) klijente i/ili partnere za poduzimanje željene akcije. Iz većine takvih tekstova ideja je da aktivirate određenu emociju koja je svima nama jako dobro poznata i izrazito je snažna – strah.

Da ovo ne bi bilo ponovno naklapanje na temu kako je strah snažan motivator, kako kroz svoja prodajna pisma trebate prizvati nelagodna iskustva i onda svoje rješenje prikazati kao “lijek”, što u većini slučajeva djeluje, danas vas podsjećam kako i tehnika “POHVALA” može proizvesti odlične rezultate.

“POHVALA” odlično djeluje kada je tržište zasićeno negativom, nesigurnošću, nelagodom i naravno strahom. Osim toga, svi koji proživljavaju takve emocije vape za – ugodom, sigurnošću, toplinom i naravno – pohvalom da ih i mali korak vodi k tom cilju.

Ako vodite biznis i imate zaposlenike, dati pohvalu djelatniku za (relativno) dobro odrađeni posao ili izvršeni projekt i nije toliko teško i komplicirano (osim ako imate situaciju sa svojim egom), no kako istu tu pohvalu iskoristiti u prodaji i privlačenju (novih) klijenata?

Evo nekoliko ideja tj. riječi koje možete efikasno koristiti u prodajnim pismima ili komunikacijskoj platformi

  • čestitamo
  • bravo
  • odlično
  • uspjeli ste

Svrha ovakvih izjava i ove metode je potvrditi primatelju poruke da je i malen korak koji je napravio dobar tj. vrijedi puno više nego da nije ništa napravio. I kada se to komunicira na ispravan način, dobit ćete puno bolje rezultate i percepciju nego da ih plašite, strašite i podsjećate na bol.

Stoga, čestitam što ste i ovoliko izdržali s čitanjem i što se redovito educirate kroz Business klinika newsletter. Primijenite naučene tehnike, vještine i strategije kako bi postigli bolje poslovne rezultate i pišemo za nekoliko dana.

Hvala,

Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.