Kolumna

Potrošene spužve i žvake

Ako redovito primate prodajna pisma, “kreativne” follow-up poruke, hladne email poruke na koje bi vam srce trebalo zaigrati, entuzijastične dopise s motivirajućim porukama, WhatsUp i SMS poruke kao da su od najdražeg roditelja, vjerujem da ste zamijetili nekoliko fraza koje se redovito ponavljaju.

Ako ste s druge strane te radnje i vi ste pošiljatelj sličnih uradaka, poprilično sam siguran da imate fraze koje ponavljate iz dana u dan, iz poruke u poruku.

Nadam se da ćete jednog dana ili možda još danas uvidjeti kako takve fraze nemaju vrijednosti i kako se često koriste kako bi ispunile prazan prostor papira ili email poruke.

Nekada davno su one bile jako korisne jer su zvučale jako dobro, jer su bile fora, jer se po njima razlikovalo od drugih ponuđača.

Spužva riječi je moj naziv za takve riječi i pojmove. 

Ili ako ćemo to staviti u neku radnju – takve riječi i fraze su kao kad žvakaćom gumom želite nahraniti sebe ili dijete.

Žvačeš i žvačeš, žvaka ispušta šećere i još pokoji sastojak ugodnog okusa, no vrlo brzo nema više tih “okusa”, a ti i dalje žvačeš i žvačeš, a trbuh i dalje prazan i prazan.

Koje su to riječi i fraze nije teško uloviti… Samo malo otvorite oči i evo ih…

… Vjerujem da ste x y z
… Nadam se da će x y z
… Siguran sam da x y z

Sveto i sve više nekorisno trojstvo V-N-S!

Nemojte ih više koristiti. Zapravo, nemojte ih više koristiti kod otvaranje nove komunikacije i kao trikove za jeftinu motivaciju.

Nekad su bile vrlo uspješne, danas više nisu. 

Vrijeme je za promjene… 

Vjerujem da se slažete sa mnom oko toga i Nadam se da ste uspjeli uloviti smisao poruke, a Siguran sam kako će vam to ostvariti uspjeh.

Eto… puno izgovorio, ništa rekao… kao pravi političar.

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.