Kolumna

Poželjno uvjeravanje

Ne znam da li je naslov trebao glasiti “poželjno uvjeravanja” ili “poželjno uvjerenje”, no skužit ćete u što vas želim uvjeriti.

Zapravo, želim vas uvjeriti u to da u svojim prodajno-marketinškim porukama i aktivnostima morate uvjeravati svoje tržište.

Ali ne uvjeravati u mi smo najbolji, mi smo najjeftiniji, mi smo najkvalitetniji, mi smo drugačiji od ostalih, mi smo ovo ili ono.

Ne, nije to fora i nije to nešto na što ni tržišta, a ni mi sami vjerujemo.

Ima jedna druga, puno važnija kategorija u što ih trebate uvjeriti.

No, prije nego podijelim što je to, vrlo važna & bitna napomena – uvjeravanje, ovakvo kako ga ja ovdje opisujem, nije manipulacija niti je uvaljivanje niti je korištenje trikova da svoj manjkav proizvod prodate svom potencijalnom klijentu.

Ovo o čemu pišem su ona vrsta uvjeravanja na koju se morate fokusirati ne samo u prodaji, već i u marketinšim aktivnostima i porukama.

Uvjeriti ih da ćete isporučiti uslugu koja im stvarno treba i uvjeriti ih da ćete im otkloniti svaku nelagodu, problem, blokadu u području u kojem djelujete.

Današnja prodaja i efikasna komunikacija nije toliko stvar opcija, mogućnosti, ovih i onih funkcionalnosti… to je lako dobiti i izmjeriti i kopirati… ali, stvoriti uvjerenje, a onda i povjerenje da budete poželjni i sigurni je ona fina crta koja čini razliku između loših, prosječnih i iznimno uspješnih.

Zvuči komplicirano, ali baš i nije. Samo pogledajte oko sebe i stvari koje redovito kupujete. Je li to radi opcija i mogućnosti ili ima nešto i u povjerenju (u koje su vas marketingom i prodajom dobro uvjerili) u dotičnu stvar / uslugu u koju ste investirali?

 

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.