Kolumna

Poznajte li zabrinutog vozača autobusa?

Ne šalim se. Poznajete li vozača autobusa koji je zabrinut jer će neki ljudi zakasniti na polazak?

Jeste li ikada imali priliku vidjeti ili još bolje, možete li si zamisliti kako se “šole” nervira, preznojava, zove okolo potencijalne putnike, dijeli poklone, spušta cijenu vožnje s ciljem da napuni autobus?

Ili više imate iskustva u kojem “šole” nonšalantno šeta oko busa, pomaže oko kofera, daje info ako ga se pita, zeza se i priča lovačke priče?

Kad dođe trenutak polaska, sjeda u bus, pregleda kroz retrovizore je li sve utovareno i KRENE!

Ne brine o tome je li netko zakasnio, ima li netko od putnika ljubavnih problema, da li se putnicima sviđa ili ne sviđa ruta po kojoj će voziti, što putnici misle o društvenim zbivanjima, što će putnici raditi u destinaciji u koju putuje, jesu li putnici gladni ili žedni, sviđa li se putnicima njegova uniforma…

Dvije stvari su mu na pameti:

  1. Provjeriti da li svi putnici imaju plaćenu putnu kartu
  2. Sigurno i u zacrtanom vrijeme dovesti bus na krajnju lokaciju (isporučiti uslugu)

Tko je zakasnio, ići će na drugi bus. Tko nema za kartu, ili ne putuje ili se snađe na neki drugi način. Tko samo razmišlja da bi putovao, nek i dalje razmišlja. Tko je nesiguran je li u pravom busu i ide li u pravom smjeru, uvijek može izaći na prvoj stanici.

Za pola sata, šest sati, drugi dan, treći tjedan, mjesec dana ide novi bus. Tko ima potrebu ili želju ukrcati se, to će i napraviti. Tko još nije spreman ili nema novaca, on neće putovati tim busom. Pogledajte vozni red, tamo vam sve piše!

To vam je “poslovna filozofija” vozača autobusa!

Šole, Goran Blagus
(Business klinika transport)

p.s. Business Klinika PREMIUM reporti su konkretan primjer “šole modela”. Provjerite koji je trenutno aktualna linija, te koje linije vožnje ste do sada propustili. BK PREMIUM report – LINK.

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.