Kolumna

Problemi, još problema i evo još jedan problem

Vjerujem da znate, a ako niste znali, sada ćete naučiti kako je u ljudskom modelu ponašanja osjećaj boli i gubitka puno snažniji od osjećaja zadovoljstva ili dobitka.
Tako ćete se puno bolje sjećati lošeg i negativnog iskustva s nekom  markom vozila, nego pozitivnih iskustava koje ste imali s tim istim vozilom.
Isto tako je i s životnim i poslovnim iskustvom. Više ćete se sjećati lošeg iskustva iz privatnog života ili loših poslovnih odluka, nego uspješno odrađenih projekata.
Negativna iskustva kao da su (i jesu) puno jasnija od pozitivnih.
I baš zbog toga, većinu vremena i energije usmjeravamo na rješavanje različitih problema. Jer, što bi problemi mogli donijeti osim lošeg i neugodnog iskustva (čitaj: boli)?
Poprilično sam siguran kako vam je i naslov ove poruke izazvao malu nelagodu jer “dosta mi je još i tuđih problema uz toliko vlastitih” ili “kakvim problemima nas još ovaj gnjavi”.
No u isto vrijeme sa svih strana bombardiraju nas različiti motivatori, knjige, seminari i treninzi kako se trebamo samo fokusirati na pozitivno i negativno će nestati.
Oprostite, no to su GLUPOSTI!
Kad imam problem i stvara mi poteškoće, jedino što želim je riješiti ga što prije i sa što manje boli.
Ja nažalost nemam univerzalno rješenje kako da riješite sve svoje probleme ali zato mogu podijeliti na koji način ih ja rješavam.
Sve što sam zbrljao u prošlosti, svjesno prihvaćam da je to povijest koju ne mogu promijeniti. Moram s time živjeti i nema potrebe zamarati se problemima iz prošlosti.
Za ostale probleme ulažem energiju i vrijeme, gledam, učim, isprobavam i  i dajem najbolje od sebe da ih riješim.
Skok na poduzetnički model razmišljanja…

Dragi budući i trenutni poduzetnici, primjećujete li nešto u dosadašnjem tekstu?

Ljudi koji imaju probleme traže rješenja!

Zato, možete li jasno i u jednoj kratkoj rečenici odgovoriti na pitanje: Koji problem rješava vaš proizvod ili usluga?

… natrag na osnovnu misao!
Čitateljima bez poduzetničkog poriva stvaranja svog novog biznisa i  izvora zarade ostavljam misao neka ipak više pažnje obrate na pozitivne stvari i rezultate, a problemima pristupite s više svjesnosti i znanja kako ih samo nepotrebno preuveličavate.
A za ostale, drage poduzetnike, dobro razmislite koji problem rješava vaša poslovna ideja. Potencijalni klijenti većinu svog fokusa stavljaju na probleme i negativno iskustvo (osim ako su članovi ove mailingliste).
Kada vaš proizvod ili usluga daje rješenje problema, tada vam je uspješna poduzetnička karijera zagarantirana.
 
 

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.