Kolumna

Samo zato što…

U vrijeme pisanja ovog teksta moji klinci imaju 8 i 4 godine te su izrazito povodljivi prema onome što čuju ili vide oko sebe.

TV reklame (namjerno reklame, a ne oglasi) sugeriraju kako je marka X najbolja za pranje bijelog veša, a čokolada Y izrazito fina jer je djeca najviše vole. Ista stvar je i s igračkama (Frozen, Mindcraft, LEGO…) – najbolje igračke za razvoj mašte, kreativnosti…

Vjerojatno sada zaključujete kako je sve ovo normalno te kako djeca još nemaju razvijen osjećaj prosuđivanja i lako ih se hvata na mentalne trikove, te da vi sami nećete pasti na nešto slično jer je to previše očito, prozirno i naivno.

Nisam ni mislio dalje nastaviti o mentalnim trikovima na koje padamo mi “odrasli”, već na nešto drugo – naše poslovno / prodajno komuniciranje s (potencijalnim) klijentima u većini slučajeva i dan danas izgleda kao da su oni (klijenti) i dalje djeca.

Letak za frizerski salon obećava kako rade najmodernije frizure, serviser klime radi po visoko kvalitetnim uvjetima, dostavna služba garantira najmodernije kamione, stolar namještaja napravit će sve po mjeri i željama…

S jedne strane (racionalno razmišljanje) grozimo se jeftinim prodajnim trikovima i izrazito smo sigurni da na njih ne padamo, dok s druge strane kada sami trebamo napraviti prodajno pismo ili komunikacijsku poruku ne napravimo ništa drugo nego ono čemu ni sami često ne bismo vjerovali.

I onda, nadamo se kako će “druga strana” pasti na te dječje trikove ili još gore, ljutimo i durimo se kao mala djeca zašto nam ti isti trikovi ne daju bolje poslovne rezultate.

Rješenje? Najjednostavnije i najbrže je kroz kvantifikaciju izjava ili kroz usporedbu.

  • najbolji frizer prema časopisu “moj friz”
  • stolar s preciznošću izrade namještaja do 2 milimetara
  • vulkanizer s ekipom koja dolazi na vaš parking za max. 33 minute

No, postoji i drugi put – demonstrirajte svoje prednosti i/ili ono što jeste. Tako ćete stvoriti “mentalne slike” kod svojih (potencijalnih) klijenata i neće više biti potrebe za “dječjim trikovima”.

Ovo rješenje traži nešto više vremena i energije ali je zato jedino koje se ne može kopirati i dugoročno daje najbolje i najsigurnije rezultate.

Hvala,

    Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.