Kolumna

Skoro sam zaboravio… ali sada…

Vi koji tražite i skupljate različite tehnike unapređenja prodajnih procesa ili da budem direktniji – trikove, evo jedan od njih koji možete slobodno iskoristiti.

No, prije nego dođemo na famoznu rečenicu / trik, razmislite malo o ovome – kada nešto izgleda savršeno, to je ujedno i njegova mana.

Savršena ponuda… hmmmm
Savršena web stranica… hmmm
Savršeni prodajni razgovor… hmmm
Savršena prezentacija… hmmm
Savršeni usluga… hmmm
Savršeni izgleda… hmmm

Baš tako, “hmmm…” i/ili povećani oprez je uobičajena reakcija kada dobijemo savršenu ponudu tj. pošaljemo savršenu ponudu.

Razlog tome je u životnom iskustvu i prijašnjim razočaranjima u “savršena” rješenja, što rezultira povećanim oprezom i traženjem mane.

I tu super u upotrebu dolazi tehnika oko rečenice iz naslova:

… skoro smo zaboravili spomenuti kako produkt X trebate Y
… skoro smo zaboravili spomenuti da bi za rezultat X trebali… ali zato imamo Y koji…
… skoro sam zaboravio reći da sve ovo možete dobiti ako kliknete… ali sada kada smo to riješili…

Jednu od varijanti ove tehnike efikasno se može koristiti i kroz prodajna pisma kada prezentiramo / prodajemo vrlo kompleksno rješenje.

Čest scenarij korištenja “skoro sam zaboravio…” je kada davatelj usluge ima izrazito veliki asortiman produkata ili jako puno različitih opcija/rješenja. S obzirom na to da nije mudro zatrpati pismo sa svime i svačime, “skoro sam zaboravio” super sjedne kako bismo dali veći naglasak na JEDNU karakteristiku koja nam ide u prilog.

Ako i dalje tražite primjer, korištenje p.s. u prodajnim pismima je samo jedan od primjera “skoro sam zaboravio…” tehnike.

 

Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.