Kolumna

Stanje koje ŽELITE postići

Kako danas izgledaju marketing aktivnosti?

Ovo smo mi…
U suradnju s nama možete ostvariti…
Rješenja koja stvaramo…
Klijenti koji su nam poklonili povjerenje…
Pokazat ću vam kako…

Svrha i cilj ovakvih i sličnih aktivnosti je da kod potencijalnih klijenata stvori percepciju vrijednosti koju mogu dobiti te da ih se na suptilan način motivira za ulazak u suradnju.

Sve je i dalje full cool i dobro.

Facebook – stranica, objave, grupe, video, post, like, share
LinkedIn – objave, povezivanja, komentiranja
YouTube – video, analiza, mišljenje
Podcast / videocast
Newsletter
Papirnati newsletter
AdWords, remarketing, guest blogging
Web, letak, brošura, billboard, radio emisija…

I dalje je sve to full cool i dobro.

Ali, kako to bude u životu, postoji ona jedna mala razlika, ono jedno ili dvije zrnce soli koje uspješni znaju i kuže, a kod drugih koji “samo prate korake” tehnika ne funkcionira i ne kuže o čemu je riječ.

Kako smo ovdje rad biznisa i privlačenja (potencijalnih) klijenata, osjećaji i emocije kod odlučivanja su i dalje iznimno bitne.

Klasičan, uobičajeni i sve više i više iritantan način aktivacije osjećaja je da se bude agresivan, nametljiv i s puno MORATE.

A drugi i svakako bolji i još više poželjniji način je da budete otkriveni.

Otkriveni? 

Da, otkriveni… znate, onaj trenutak, onaj osjećaj kada potencijalni klijent skuži i osjeti se ponosno, pobjedonosno i nadahnuto jer je u moru različitih ponuđača i rješenja OTKRIO rješenje, stil, pristup, ideju… koja mu najviše rezonira i koja ga najviše motivira.

Samo mala crtica sa strane – kako ste se osjećali i kako se još uvijek osjećate kada “otkrijete” nešto što vam je važno, bitno, vrijedno?

I više nego odlično… nemojmo se zavaravati.

I to je taj trenutak, to je taj osjećaj i to je ono na što trebate staviti fokus – stvarati i demonstrirati vrijednosti koje će (potencijalni) klijenti otkriti. A kad ih otkriju, sve je dalje lako, jednostavno i iznimno poželjno za obje strane.

  Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Sada znate (ako niste znali) zašto hrpa ekipa koristi pojam “otkrijte kako ćete…” u svojim prodajnim porukama. Žele umjetno stvoriti osjećaj “otkrića”, pa zato i tehnika ne funkcionira. Tu je razlika u ono dvije zrnce soli. 

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.