Kolumna

Što ako ne ili Što ako da

Pisanje prodajnih pisama i prodajnih sadržaja je nepresušna tema interesa velikog broja poduzetnika. Kako i na koji način zainteresirati potencijalnog klijenta, kako se istaknuti, kako ovo ili kako ono.

Ima i više nego previše tehnika, modela, formata i oblika kako napisati tj. “dizajnirati”famozno pismo i kako to obično biva, sve to često ovisi o ciljnoj skupini, usluzi, kanalu komunikacije i opet hrpi nekih drugih parametara.

No, postoje tu i univerzalni elementi koje je poželjno koristiti u pismu, poruci, dopisu… a jedan od njih je i opis ili prizivanje emocije (slike, osjećaja ili zvuka) što neće biti ako ne koriste vašu uslugu ili alternativno što će biti ako je koriste.

  • Izgubit ćete xyz popust ako se ne javite do…
  • Propustit ćete uvid u rješenje koje vam…
  • I dalje ćete imati problema sa…

O čemu se ovdje radi? Pa o tome da netko tko traži rješenje ili je osviješten da mu treba rješenje u svojoj glavi ima poprilično jasnu sliku situacije / problema kojeg ima ili će imati. Svrha “ako ne” tehnike je podsjetiti na tu istu situaciju / problem i time dodatno osvijestiti i pojačati potrebu kako je poželjno da vas kontaktiraju ili kupe vaše rješenje.

Da ne bi bilo zabune, ne radi se ovdje o jeftinom triku i manipulacije (u negativnom obliku). Jednostavnim ponavljanjem xyz problema i osvještavanjem kako će taj isti problem ostati ako ga ne riješe, samo osvještavate primatelje poruke da treba djelovati.

A osvještavanje je najbolja tehnika prodaje / prezentacije. To vjerojatno već znate 🙂

Kratko i nadam se da je dovoljno slatko.

Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.