Kolumna

Što ako uspijem?

Što bi bilo kada biste uspjeli napraviti sve ono što ste planirali i željeli? Što bi bilo onda? Je l’ bi sunce toplije sjalo, ujutro biste se budili s manje, ma što s manje, bez stresa. Mogli bi se posvetiti drugim stvarima, ljudima, poslovima…

Fakat, jeste li razmišljali što bi bilo kada biste uspjeli?

Ne, nisam se vruće vode napio i ne, nemam povišenu temperaturu. Naime, ako niste znali ili primijetili, strah od uspjeha je jedan od gadnijih strahova, pa čak i gadniji od straha od neuspjeha.

Znate koji je prvi znak “straha od uspjeha”? Često mijenjanje stvari i procesa koji funkcioniraju i često mijenjanje što bih/bismo mogli/trebali raditi.

Nismo nikada probali X, hajmo se baciti u to
Baš sam čitao kako je popularna tehnologija Y, moram to isprobati
Kada napravimo W, siguran sam da će se već nešto novog otvorit
i

I ono naj-naj-najgore – racionalnim rječnik neobjašnjivo miniranje vlastitih procesa jer se najbolje i najkorisnije osjećamo kada svojim vještinama popravljamo, ispravljamo i dovodimo do pobjede. Ili da budem grub i do kosti direktan – ponašanje kao piroman koji voli paliti stvari kako bi s vatrogascima mogao gasiti rasplamsale požare.

Zašto se tako znamo ponašati je nešto što možete istraživati u trenucima meditacije, no lekcija koju želim podijeliti s današnjom epizodom je da otvoreno preispitate svoje radnje i odluke, te da ono što funkcionira ne mijenjate previše, a još manje, minirate jer niste do kraja zadovoljni rezultatima.

Sve oko nas je hrpa proces, pa tako imamo proces privlačenja novih klijenata, proces isporuke usluge, proces odnosa s klijentima (customer care), proces follow-upa, proces oglašavanja, proces rješavanja reklamacija, proces…

I imajte na umu da NIKADA ti procesi neće biti savršeni tako da će uvijek biti prilike za više, brže i bolje ali to nije razlog da ih zbog toga treba minirati, uništiti i odbaciti, pa sve graditi ispočetka jer ste negdje u glavi zabrijali da to može BOLJE.

Krug “zadovoljan sam – nisam više zadovoljan” je vrlo začarani krug s kojim se susreću perfekcionisti i svi mi ostali koji se “bojimo” da smo došli do kraja i ostvarili tako očekivani uspjeh. Jer, u momentu kada ga postignemo, shvaćamo kako to i nije ono što smo željeli i kako nam je proces dolaska do uspjeha bio puno interesantniji od samo uspjeha (rezultata).

Rješenje? Zar nije očito – prihvatiti i osvijestiti kako je put interesantniji, zabavniji i poželjniji od cilja. A cilj (uspjeh) je iskustvo (emocije) koje smo proživjeli na tom putu.

Ako nađete malo vremena, razmislite malo o tome… ili odmahnite rukom i nastavite svojim putem… što god napravili, bolje je od toga da ne napravite ništa.

Goran Blagus
(Business klinika)

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.