Kolumna

Stručnjak za snalažljivost

Zadnjih nekoliko godina na površinu je izbacilo mnogo stručnjaka za snalažljivost.

Pritisnuti krizom, željom ili nekom potrebom, stručnjak za snalažljivost je dovoljno samomotivirajući da uloži vrijeme kako bih stekao i usvojio različite vještine i znanja koje će mu u nekom trenutku zatrebati.

On je stručnjak u prepoznavanju kada mu nešto treba te onda u relativnom kratkom roku može pronaći više informacija o tom nekom području ili je relativno dobar u uvjeravanju kako je područje u kojem je malo iznad prosjeka dobro rješenje.

Često je percipiran da zna povezati konce i najbolja prodajna pozicija mu je kada nešto što je kompleksno pojasni jednostavnim rječnikom koji je lako shvatljiv sugovorniku.

Stručnjak za snalažljivost se može nazvati i drugačije – stručnjak za sve i svašta.

I znate što, to uopće nije tako loše.

Znaš malo o ovome, malo o onome, malo tu, malo tamo… malo povežeš X s Y, neke stvari etiketiraš kao beskorisne, neke označiš kao previše stručne pa ih zato ne znaš (ali znaš stručnjaka koji ih zna)… 

Jedan dobar miš-maš.

I dalje je to dobro… dobro je biti snalažljiv ili blizu sebe imati snalažljivu osobu koja će ti u puno toga pomoći.

Ali stvar i pozicija se kompliciraju ako s “sve i svašta” stavom želite nastupiti prema tržištu i kroz prizmu “snalažljivosti” privući nove klijente.

Stručnjak za sve i svašta je identično kada ciljnu skupinu definirate kao “svi ljudi” ili sve firme iz južne Hrvatske ili sve trudnice ili svi srednjoškolci.

Kada imate problema s očima, gotovo pa sigurno ćete otići kod liječnika za oči… 

Kada vam curi voda u kupaoni, zvat ćete vodoinstalatera, a ne građevinsku tvrtku. Vrlo vjerojatno građevinska tvrtka ima vodoinstalatere u svom timu i vrlo vjerojatno ćete odmah tražiti vodoinstalatera, a ne slušali od tajnice kako na akciji imaju parketarske usluge.

Da ne bi bilo zabune, biti snalažljiv nije loše, ali ako se preširoki spektar rješenja prerano prezentira dovest će do zbunjenosti kod primatelja poruke.

Mi radimo web hosting, održavanje web stranica, dizajn novih web stranica, implementacija plaćanja, zaštitu od hakera, implementaciju naprednog emaila,  ECommerce optimizaciju…

Odaberite koje područje vas interesira.

Ili drugačiji pristup.

Pružamo kompletno rješenje za prezentaciju i prodaju putem interneta, javite nam u kojoj ste poslovnoj fazi – istraživanje / donošenju odluke / implementacija / produkcija.

Ili ako ćemo još brutalnije

Snalažljivost kao proizvod nije moguće prodati! 

Ovo zadnje sam od samog početka htio napisati, no kroz poduži tekst sam “želio ispast stručnjak za snalažljivost i kreativnost”. 

Osim toga, želite li kupiti moju ”snalažljivost” ili ”znanje i ekspertizu kako povećati prodajne rezultate”?

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.