Kolumna

Ubojica SVIH marketinških ulaganja

Ima jedna ljudska karakteristika koja nas ne samo u poslovnom već i u privatnom životu često dovodi u probleme.

Bilo bi neodgovorno napisati da je ta karakteristika samo loša karakteristika, jer u isto vrijeme ona je u velikoj mjeri zaslužna i za mnoge osobne i poslovne uspjehe.

Ono što je najgore u cijeloj ovoj postavci je što nikada ne znamo u kojoj mjeri i količini je možemo dozirati i prakticirati.

Jer, ono što funkcionira za jednu osobu, ne mora nužno funkcionirati za neku drugu.

Nema prave i ispravne mjere.

Isto tako, predznak te karakteristike je isto jako bitan. I često zaje*an.

Jer, za neke ljude je on poticajan i izvor energije i motivacije, dok je za neke veliki teret i put u depresiju u destrukciju.

Kako je ovo poslovni newsletter, spomenut ću tu karakteristiku u scenariju UBOJICE marketinških ulaganja, dok ćete za ostala poslovno-osobna područja sami naći pojašnjenje.

Dakle, o čemu je tu riječ?

Nestrpljivost!

Pokrenete marketinšku kampanju i NESTRPLJIVI ste da rezultati budu sada i odmah ili ste predvidjeli da bi rezultati trebali biti nekog datuma, ali nekim slučajem nisu…

Nestrpljivi kada će biti prvi klik, kada će biti prvi poziv, kada će biti prva ponuda, kada će biti prvi sastanak, kada će biti prvi ugovor, kada će biti prvo plaćanje, kada će biti prvi upsale, prvi ovaj… prvi onaj…

N E S T R P LJ I V O S T

Za sve treba vremena da se izgradi i napravi, a marketing koji daje rezultate je jedna od tih aktivnosti.

  Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. U poslovnom okruženju postoje aktivnosti i okolnosti za koje ne treba imati strpljivost. Prevare, laži, evidentno krive odluke, prodajni proces u kojem se oteže… samo su neke od njih.

BUSINESS KLINIKA NEWSLETTER

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.