Konzalting – prodajni procesi i rješenja

Prodaja - najvažnija poslovna aktivnost

Najjednostavnija definicija prodaje je – Prodaja je proces (skup koraka) kroz koji se potencijalnog klijenta upoznaje s vrijednostima usluge s ciljem da ostvari željeni rezultat.

Kad se definiciji prodaje rastavi na dijelove, tada dobivamo:

  1. Proces ili set koraka – svaka prodaja prolazi kroz koraka i u svakom od koraka se mora ostvariti neki zacrtani cilj
  2. Potencijalni klijenti – segmentirana lista ljudi / tvrtki po nekoliko važnih karakteristika, a jedna od njih je da imaju potrebu za rješenjem koje im pružamo
  3. Upoznavanje – demonstracija, promocija i druge marketinške aktivnosti, pregovaranje, sastanci, prezentacije
  4. Vrijednosti – ono što je potencijalnim klijentima najbitnije, najvažnije, najvrjednije, a mi smo im to u stanju pružiti
  5. Cilj – želja ili potreba da riješe neki problem ili želja ili potreba da pojačaju neki doživljaj / emociju

 

Iako svaki biznis ima svoje specifičnosti (tržište, rješenja, očekivanja, zakonske regulative, procedure…) tako su specifični i procesi prodaje. 

Neka tržišta su više emotivno motivirana, neka druga su više racionalna, neka više reagiraju na cjenovnu politiku, a druga su kompletno neosjetljiva na cijenu.

Za uspješnu prodaju potrebno je poznavati ispravne emotivne okidače po kojima ciljna skupina donosi odluku te svoje rješenje prikazati kao najbolje i najpoželjnije rješenje.

Imate li potrebu unaprijediti svoje prodajne procese i izgraditi ili unaprijediti korake prodajne koreografije, javite se na [email protected] s informacijama o biznisu koji vodite, izazovima i problemima s kojima se susrećete te brojem telefona na koji vas se može povratno kontaktirati.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.