Goran Blagus

Business klinikA

Poduzetnik s iskustvom
koji pomaže vlasnicima biznisa
kako bi ostvarili bolje
prodajne rezultate
prodajne vještine, tehnike pregovaranja, prodajni copywriting, coaching, konzalting

Kako oživiti biznis (COVID-19 izdanje)

Pandemija virusa COVID-19 dovela je do prisilnog gašenja ili drastičnih promjena u dosadašnjim poslovnim aktivnostima, ali i otvorila put prema puno većim problemima i izazovima. Nove okolnosti (zabrane, ograničenja, digitalizacija, optimizacija…) znak su da je vrijeme je za nova pravila…  

JUTRO - BK NEWSLETTER

DNEVNA DOZA POSLOVNIH VJEŠTINA, TEHNIKA, METODA I “TAJNI” U VAŠEM INBOXU (SVAKO JUTRO, NARAVNO)

Najteže prodajno pitanje

Na trenutak zaboravite što ste do sada čitali u ovim newsletterima, što ste čitali i gledali na internetima, što se slušali i vježbali na različitim prodajnim i motivacijskim treninzima, predavanjima i bootcampovima.

Stigli samo do zadnjeg koraka prodajnih vještina i do najtežeg prodajnog pitanja.

Pitanje je jednostavno i polu-zatvorenog oblika, ali budite toliko pošteni (prema sebi, ne prema meni… ja sam najmanje bitan u ovome) i dajte otvoreni odgovor na njega.

Pitanje: Biste li vi sami kupili uslugu koju prodajete i zašto?

Ako je odgovor “da” i ako ste počeli nabrajati sve moguće benefite, karakteristike i vrijednosti, a ni u jednom trenutku niste spomenuli sebe kao davatelja usluge, pokušajte ponovno.

Ako je odgovor “ne”, onda ste “samo još jedan prodavač” i to nužno nije loše ili bi bilo poželjno da malo presložite percepciju što i kako radite.

U bilo kojoj prodaji, bilo kojem dobrom i ugodnom odnosu, najvažnije je da vi, kao osoba budete percipirani kao poželjni (ne onako kako većina vas muških sad u ovom trenutku misli).

Ako uspijete i znate kako prvo prodati sebe, onda je sve ostalo samo stvar tehnike, automatike, prirodnog tijeka aktivnosti.

“On / ona mi ulijeva povjerenje, vidim da ima iskustva, kužim da će sve biti OK, dobar / dobra je.”

Ovo vam je ujedno i odgovor na pitanje “zašto oni tamo koji imaju veću cijenu, lošiju kvalitetu, nešto deseto imaju bolje poslovne / prodajne rezultate nego mi”.

Zato što su ”prvo prodali sebe”, a sve ostalo je išlo samo od sebe.

  Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Ako vam ovo zvuči kao ezoterija, woo-woo kemija, jeftini trikovi i sve nešto iz te kategorije, pišite i podijelite svoje drugačije viđenje. Možete i hejtati… nije problem. 

Business klinika newsletter

Svaki (radni) dan, direktno u vaš inbox stiže savjet, tehnika ili vještina s kojom možete značajno unaprijediti svoj biznis i poslovne vještine.

Prodajne tehnike

Konkretne tehnike i vještine kako pokrenuti ili unaprijediti prodaju. Aktualno i odmah primjenjivo.

Psihologija potrošača

Nije dovoljno imati samo najbolju uslugu, već treba znati na koji način svoje prednosti prezentirati svojim budućim klijentima.

Kako privući nove klijente

Ponekad je dobro vratiti se osnovama prodaje i prodajnih vještina - što i kako demonstrirati za nove i potencijalne klijente.

Produktivne navike

Biznis je živi organizam, a kao takav ima svoje uspone i padove. Navike kako i kada nešto napraviti je dobro poznavati i redovito prakticirati.

Managerske vještine

Vlasnici i voditelji biznisa ponekad trebaju donijeti teške i nepopularne odluke. No, bolje tako nego zatvoriti biznis.

Rješenja & usluge

Konzalting – izrada i implementacija prodajnih procesa i rješenja

Business coaching – izgradnja i unapređenje poslovnih vještina 

Business Klinika PREMIUM report – mjesečnik s tehnikama & vještinama za poduzetnike.

JOIN THE CLUB!

Dnevna doza poduzetničkih ideja, tehnike i vještina.